Potatis- och broccolisoppa

Vårt tips är att laga flera satser samtidigt. Det som blir över efter middagen blir perfekta lunchlådor.
Potatis- och broccolisoppa med timjan, 4 portioner
8 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
0,5 tsk timjan
0,5 - 1 krm sambal oelek
4 potatisar
4 Vitlöksklyftor
1 gul lök
400 g broccoli
1 msk oliv- eller rapsolja
salt och peppar
Gör så här:
- Hacka och fräs löken i lite olja i en stekpanna.
- Koka upp vatten med buljongtärningar, timjan och sambal oelek i en kastrull.
- Skala potatisen och hacka i tärningsstora bitar. Skär broccolin i bitar.
- Häll ner potatisen, löken och broccolin i buljongen och låt koka i 10 minuter, eller tills potatisen är mjuk.
- Använd en stavmixer för att mixa ihop potatisen och broccolin med buljongen.
- Rör ner olja och smaka av med salt och peppar.
Tips 1 Om du vill ha lite bitar i din soppa så kan du fiska upp några hela broccolibitar innan du mixar alltsammans.
Tips 2 Ska du ha med dig soppa i lunchlådan? Frys den så behöver du inte vara orolig att burken läcker och din soppa hamnar i väskan istället för i din mage.
Kommentarer
Trackback